Google+ Followers

czwartek, 22 sierpnia 2013

Jak mniej słodzić

 jak ograniczyć spożywanie białego cukru?


Zapewne wiecie jak bardzo cukier jest szkodzący dla naszego zdrowie. jego nadmiar powoduje otyłość naszego ciała. A jak wiemy wszyscy lubimy słodycze i nie umiemy się ograniczyć w produktach zawierających duże ilości cukru. Cukier jest ważnym składnikiem dnia codziennego nie możemy go w zupełności odstawić i zastąpić cukrem w produktach naturalnych, ponieważ nasz organizm gorzej by pracował i byłby mniej wydajny niż jest to obecne teraz. Cukier przez dietetyków jest nazywany białą śmiercią. Jeśli przesadzimy jego z nadmiarem w codziennym spożywaniu produktów i napojów będziemy mieli nadwagę i przyjmowany przez nas cukier w różnych postaciach będzie się odkładał w komórkach naczyniowych naszego ciała. Cukier możemy ograniczać słodząc mniej herbatę lub kawę i dodając go o połowę mniej od dotychczasowej porcji do różnych potraw. Innym sposobem ograniczenia białego cukru jest używanie do słodzenia herbaty miodem , który jest bardziej naturalny niż biały cukier. Kolejnym i już ostatnim sposobem jest używanie słodzika przeznaczonego dla osób z cukrzycą. Mniejsza ilość cukru jest lepsza dla naszego zdrowia.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz